Opstart af ny webshop – Det er en kamp

Hver eneste måned går nye webshops online med håbet om, at blive millionær ved at sælge online.

Langt de fleste har overhovedet ikke brugt 10 minutter på at læse om, hvordan man lancerer en webshop og hvor lang en vej de skal gå for at opnå noget der ligner …bare at komme i nul.

Webshop – Det er ikke noget man bare lige gør

Det er faktisk ikke så svært, at købe et setup, hvor du kan ligge produkter op og tilbyde dem til kunderne, det koster ikke ret meget i dag – Du kan være i sving for ca. 5.000.

Den lave adgangspris til markedet gør ,a t mange kaster sig ud i det uden nogen som helst form for rådgivning og hjælp fra professionelle, der har været der 100 gange – Nej, de tænker det nok ikke kan vær ret svært og det jo handler om, at være fair med priserne og være flink.

Det er desværre slet ikke så simpelt.

Der er allerede 300 andre webshops online, der er flinke og fair med priserne – de har lavere priser end du kan skaffe, de har større lager, de sender hurtigere og de har et langt større udvalg en du kan få ind.

Når du starter din webshop op, er du med andre ord på banen med højere priser, langsommere forsendelse, højere fragtpriser, dårligere kundeservice, ringere sortiment og ja det hele er lallende amatøragtigt kontra de helt store inden for dit område.

Opnå erfaring – afsæt mindst 2 år med underskud

Du skal derfor forstå, at du ikke kommer til at opleve succes, bare fordi du kommer fisende med en webshop, der sælger det samme som 900 andre.

Hvorfor hulen skulle nogen som helst købe noget i din webshop, der har et lille sortiment af ekstra dyre ting kontra de store inden for feltet?

Her kommer ordet YDMYG ind i billedet.

Du skal forstå, at du bliver nød til at give kunderne noget ekstra og særligt, ellers bliver de ved de store shops.
Du kan give kunderne:

 • Lavere priser
 • Lavere pris før, der er fri fragtBedre kundeservice f.eks. med konstant online support
 • Mere viden – del din viden i artikler og hjælp kunderne vej
 • Send hurtigere end de andre (send samme dag)
 • Tilføj noget ekstra i hver ordre gratis
 • Lav bedre beskrivelser på hvert produkt
 • Lav bedre kategori beskrivelser
 • Få bedre billeder på produkterne – og flere end de andre har
 • Inkluder Trustpilot scoren på webshoppen tydeligt
 • Sæt dig ind i SEO eller få hjælp af en professionel

Hvorfor skal kunden vælge at handle hos dig?

Der er sikkert allerede 3-700 andre webshops, der tilbyder at sælge de produkter du har i din shop.

Hvorfor er det at en kunde skal vælge at købe hos netop dig?

Hvis din pris på produktet ikke er billigere, jamen hvorfor skal så vælge dig?

Sørg for at have meget tydelige signaler til kunden omkring, hvorfor det er din shop de skal vælge kontra alle de andre.

Måske giver du 5% i overskud til hjemløse hunde i Spanien, måske tilbyder du en særlig personlig service – Du har helt sikkert noget specielt at tilbyde, som de andre ikke har = sørg for at kunderne får den viden og mulighed meget tydeligt f.eks. på forsiden.

Det kan f.eks. være du har 25 års erfaring inden for det du sælger og du derfor kan hjælp elkunderne med at finde den helt rigtige version første gang – sørg for at kunderne kan se det og kontakte dig nemt.

Skab tilfredshed, det giver flere kunder

Sørg for alle kunder er tilfredse også dem der bare overhovedet ikke der det. Giv dem pengene retur uden at tøve, sørg for alle kunder får en fantastisk oplevelse.

Glade tilfredse kunder anbefaler ofte en shop til andre kunder og det er gratis markedsføring. Netop derfor kan det godt betale sig at være lidt ekstra flink og gå ekstra langt for at gøre kunderne tilfredse.

Du vil gerne have en 5 stjerners Trustpilot hele tiden og det er næsten umuligt, men hvis du tager hver 1,2,3 stjerners anmeldelse seriøst, finder kunden og spørger ind til hvordan du kan gøre den 100% tilfredse, så vil du opleve, at det godt kan lade sig gøre, hvis du arbejde for sagen.

Det kan godt være du tænker 5 stjerner på Trustpilot er komplet umuligt, det er kun brokrøve, der kommer der. Det er faktisk ikke tilfældet, hvis du gør kunderne ekstraordinært glade og bagefter spørger pænt og ydmygt om de ikke nok vil hjælpe med at give en god anmeldelse på Trustpilot, ja så får du den.

Årsagen til dit omdæmme er vigtigt er, at dem som ikke har handlet i din webshop før, ja de kan finde på at tjekke hvad andre skriver om din shop -og er det 1 stjerne og negative anmeldelser på diverse tjenester, ja så finder de naturligvis et andet sted at ligge deres ordre.

Markedsføring og Google Ads

De fleste nye webshopejere har ikke brugt mere end 2 minutter på at læse om SEO og Google Ads før de går kolde -og forsøger at finde et bureau, der er billigt.

Her er det som om de fleste nystartede webshop ejere får den ide, at ALT omkring deres webshop skal give mening, når bare de får et professionelt markedsføring firma ind over deres annoncer.

Her bør du være opmærksom på, at du kan annoncerer herfra til Jupiter hver måned uden resultater, hvis din webshop ikke har det kunderne forventer at finde.

Har du høje priser, dyr fragt, ingen beskrivelser af produkterne, dårlige billeder og alt muligt andet uoptimeret, ja så kan intet marketingbureau skabe resultater for dig.

Du skal med andre ord selv LAVE noget

Det et marketingbureau kan hjælpe dig med, er at vise det frem du har lavet -og er det amatøragtigt, uden sjæl, uden engement, uden tekster du slev har skrevet og billeder du slev har teaget til en pris, der er højere end alle andre, der har samme produkt – ja, så kan ingen skabe resultater for dig.

Men har du derimod:

 • Laveste pris på markedet
 • Flotte billeder
 • Gode beskrivelser af produkterne
 • Gode anmeldelser
 • Lav fragtpris
 • Kæmpe udvalag
 • Gode guides og artikler
 • Super service (60 dages ombytning etc)
 • Modtager alle kreditkort
 • Let og overskuelig webshop (simpel navigation)
 • God ranking i Google

Ja, så kan du opnå rigtigt gode resultater med en webshop og rigtigt fint overskud.

Spark R.. med SEO

I Danmark er det jo godt 90%, der begynder med at lede efter et produkt eller service på Google.dk og derfor er Google.dk et enormt stærkt værkøj til at opnå kunder.

Bliver din webshop vist på de helt rigtige søgninger, så kan du opnå voldsom omsætning kun ved at ligge højt i Googles søgninger- men det er ikke noget man sådan lige bare gør.

Googles algoritmer er lavet, så de viser de resultater højest, der er mest relevante for det brugerne søger efter. Der er brugt milliarder af kroner på at finde en måde, hvor alle webshops crawles og testes i Googles søgeresultater, før de får en plads.

Det er med andre ord et område, hvor du bør søge ekspert-hjælp, så du kommer i gang med de rigtige opgaver og laver det hele på den rigtige måde.