Linkbuilding

Links fra andre hjemmesider til din egen hjemmeside er stadigvæk yderst vigtige i forbindelse med søgemaskineoptimering.

Hvad er et link?

Når du ser en tekst markeret og du kan klikke på den så du kommer over til en anden side / hjemmeside. Så er der tale om et link til en anden side (Dem finder Google og benytter)

Der kan skrives hele bøger om området linkbuilding, vi vil derfor kun kort berøre det her.

Ofte siges at links er de heste man spænder foran hestevognen. Har du en god smurt og forberedt vogn (teknisk platform) og en kusk, der styrer vognen i den rigtige retning (Godt indhold) ja så er solide emnerelaterede links dine heste, der trækker hjemmesiden opad i søgeresultaterne.

Det er dog ikke alle links, der er interessante.

Og et link er bestemt ikke “bare et link”.

Et link sender pagerank videre til din hjemmeside og informationer om, hvad din hjemmeside handler om.

Et godt link er der, et link på en relevant hjemmeside (gerne inden for samme niche), der selv har mange relevante links ind og et link, der linker med en relevant tekst (Lnkteksten kaldes i fagsprog Anchor text).

Placeres linket på forsiden af den hjemmeside der linker vil det have endnu mere betydning, da hjemmesider ofte har flest links ind til forsiden og dermed mest pagerank at flowe videre.

Anchor tekst:
Den tekst der linkes med – F.eks. Læs mere på denne hjemmeside.
Inkluderes et søegord i anchor teksten bidrager det positivt til rankingen, men det bør ikke gøres for aggressivt

Google holder øje med om du selv sidder og laver en masse links med søgeord i anchor teksterne og laver du for mange kontra resten (% andel er for høj) kan du blive tildelt et straf, der nedranker din hjemmeside i søgeresultaterne og ødelægger alt arbejdet.

Det kan være særdeles vanskeligt at komme ud af en straf igen, så pas meget på med de helt optimerede anchor tekster med søgeord i.

(Læs link ikke med ordet maler hele tiden, hvis du er maler)

Grunden til straffen er simpel. Der vil ganske enkelt meget sjældent opstå en samlet backlinkprofil på naturligvis, med mange ens anchor tekster.
Er alle dine links lavet helt naturligt af andre på internettet, vil de linke vidt forskelligt over til din side

Der vil blive linket fra ord som:

Læs mere her
Klik her
Besøg siden
Her
Se mere
Denne hjemmeside
www.hjemmesidensnavn.dk
osv

Derfor er det du skal sørge for, hvis du selv går i gang med at lave links til din hjemmeside, at få så stor variation i dine links, at det ser naturligt ud.