Hvad er linkbuilding?

Hvis du er et ny opstartet firma, som gerne vil have en masse links til din nye hjemmeside, så følger her nogle gode råd, som kan hjælpe dig lidt på vej. I bund og grund handler det om, at andre virksomheder linker til din side. Der er links som er nemme at få, men det er oftest også dem, som er mindst brugbare og kraftfulde. Det som til gengæld er mere anvendeligt til linkbuilding er linkkataloger, og der findes nogle forskellige på markedet. Nogle af de store burde man ikke gå udenom, fordi hvis de bliver brugt rigtig, så kan de have virkelig stor værdi. Der er nogle kataloger, som er meget fordelagtige at få links fra, f.eks. Dmoz.org (red. adgang er fjernet) eller det danske katalog ni.dk. Men inden du tilmelder dig, så er der lige nogle huskeregler, som er gode at få med;

– Du skal altid skrive en ny lang tekst til hvert eneste katalog. Det er totalt et no-go, at genbruge sine tekster, fordi de skal hele tiden tiltrække nye links. Desuden er relevans vigtigt, og man skal derfor altid vælge den kategori, som er mest passende.

Linkbuilding guide

Der findes mange forskellige lister på nettet over linkkataloger, men de er ikke alle sammen helt opdateret. Det er ikke altid, de bliver holdt ved lige, så derfor skal man lige tjekke en ekstra gang for de mest relevante. Der er derfor heller ingen grund til at skrive en lang liste her med hjemmesider der indeholder linkkataloger, men i stedet for skal man selv søge. Søg på “linkkataloger” eller “tilføj link”, og der vil komme en masse muligheder frem.

Der findes også forskellige steder på nettet, hvor man kan oprette en firmaprofil, og på den måde få genereret nogle links. De fleste steder er det gratis, og det er en god vej til at få noget opmærksomhed. Det kunne f.eks. være hos hotfrog.dk, firmadanmark.dk eller en firmaprofil hos Amino. Der er mange forskellige muligheder, og man kan selv researche sig frem til det mest brugbare for ens virksomhed. En anden mulighed for at opnå linkbuilding, som dog er en mere krævende proces, det er at starte en blog. På denne blog kunne man så skrive indlæg med gode informationer omkring det, som du gerne vil have frem. Man kan så linke til sin hjemmeside, men det må ikke blive for overdrevet men med mådehold. Bare et par links er fint, så det ikke bliver for ekstremt. Det skal også lige huskes her, at en blog alene ikke er meget værd, men der skal også arbejdes på nogle indgående links, der skal bygges til.

Ekstern linkbuilding

Linkbuildingen kan også foregå på en anden måde, ved at man udbreder sit budskab via en informationsportal eller med en guide på et selvstændigt domæne. Det er en god vej at komme frem på, og samtidigt uddele nyttig viden om dit emne.

I moderne tiderne så er links fra de sociale medier bliver et vigtigt element. Siderne som LinkedIn, Facebook, Twitter og Goolge Plus er gratis og nemme at oprette, og de signalerer samtidigt en blanding af seriøsitet, troværdighed og åbenhed omkring virksomheden og hjemmesiden. Oprettelsen af en konto på de forskellige sociale medier med en unik tekst på hver, vil give en god mulighed for at få mange potentielt gode linkkilder. Mange mennesker går på nettet igennem deres sociale platforme, og derfor kan det være en fordel at skinne igennem her. Det er ligeledes en stærk kilde til at ramme din målgruppe, da man kan komme ind fra flere forskellige vikler. De sociale medier er en magtfuld faktor til linkbuilding, som man ikke må glemme.

Linkbuilding gratis

Vi har lavet en side med muligheder for at opnå gratis links, læs her om gratis links